Ny kantor til Fornebulandet!


Vi i Fornebulandet menighet er veldig stolte og glade over å ha fått ny kantor! Fra 1. september begynner Mie Othelie Berg som kantor hos oss, og det synes vi er utrolig stas. I den anledning har menighetspedagog Ingeborg tatt en prat med Mie, slik at både vi i staben og i menigheten ellers kan få et inntrykk av vår nye medarbeider.

Mie kommer fra Bodø og har bygget seg opp en solid utdannelse innenfor kirkemusikk og orgelfaget. Med kirkemusikkstudier fra NTNU, Institutt for musikk i Trondheim, mastergrad i orgel fra Det Kongelige Danske Musikkakademi i København, og intet mindre enn doktorgrad fra Universitetet i Birmingham, så er det ingen tvil om at det faglige nivået er høyt. Og da lurte jeg på; hva fikk deg til å velge kirkemusikk, Mie?

              Jeg er vokst opp med å synge i Bodø Domkirkes jentekor, og har fått med sang og ikke minst kortradisjon derfra, selv om piano var hovedinstrumentet. Så fikk jeg en veldig god lærer, som introduserte meg for orgelets muligheter, og de var så mange! Jeg skjønte at det var orgelet som var mitt instrument. Det var så mange stemmer, så mye å hente, så stor musikk. Det er også få andre steder enn kirkemusikken at man får spille på så mange ulike arenaer og i så mange ulike settinger.

Fornebulandet menighet skal være menighet for et område i stor utvikling, slik at identitet blir svært viktig. Hva tenker du at en menighet skal være?

              Oi, det er et stort spørsmål. Jeg tenker at en menighet er et lite samfunn i seg selv, et sted med trygghet og fellesskap, hvor man kan få være sammen på en litt annen måte. Man kan få synge høyt sammen, og tillate seg å være litt høytidelig. Det er ikke mange steder i dagens samfunn hvor det er mulig.

Hva gleder du deg mest til? Hva brenner du for?

              Jeg gleder meg til å være del av en stab, til å være med på å forme det musikalske livet i menigheten. Det blir fort mye arbeid alene når man utdanner seg så lenge, mye fokus på den ene. Jeg gleder meg til å være en del av den daglige driften og hverdagen, og ikke minst være med på å forme gudstjenesten.

Når du ikke spiller orgel, hva liker du best å gjøre da?

              Vi som jobber innenfor musikk, har ofte med oss musikken også inn i fritiden, så jeg liker å høre på mye forskjellig musikk. Og så liker jeg å synge, gjerne sammen med andre i en tradisjon kalt Sacred Harp. Da er det ikke egentlig noen øving, man bare møtes for å synge høyt sammen. Ellers liker jeg å lese, og jeg går gjerne tur. Nå har jeg bodd i England i en del år, så jeg gleder meg skikkelig til å muligheten til å gå på ski igjen, for det har det ikke vært mye av her.

Vi gleder oss skikkelig til du kommer, Mie! Velkommen til oss.

Tilbake